Cea mai simpla modalitate de a va recupera taxele din Marea Britanie!

In general sunt 2 modalitati prin care puteti recupera impozitul pe venit (PAYE Tax) platit in Marea Britanie. In continuare le vom prezenta in detaliu cu avantaje si dezavantaje pe fiecare dintre ele.

1. Puteti aplica pe cont propriu, trimitand dosarul de recuperare a taxelor prin posta. NU trimiteti dosarul prin posta simpla. Chiar daca trimiteti scrisoarea prin posta recomandata exista riscul sa nu ajunga la destinatie.

Avantaje:
*Va asigurati ca nimeni altcineva nu va primi banii dvs.
*Aveti costuri relativ reduse daca alegeti posta recomandata simpa ~ 20 lei.

Dezavantaje:
*Riscul este destul de mare sa se piarda scrisoarea dvs, chiar daca o trimiteti recomandat.
*Exista un risc considerabil sa gresiti formularele care trebuiesc completate. E suficient o bifa pusa gresit sau chiar omisa si biroul de taxe sa va respinga dosarul. In acest caz va trebui sa o luati de la capat, ceea ce inseamna iar bani cheltuiti si timp pierdut in plus.
*Daca optati sa primit banii prin cec trimis pe adresa dvs din Romania riscul este de aproximativ 30% sa nu-l primiti niciodata! Exista o statistica trista care atesta ca Posta Romana pierde in continuare scrisori.
*Chiar si dupa primirea cecului, acesta va trebui incasat la o banca. Fapt care inseamna un cost minim de 10 euro care reprezinta comisionul bancii si o durata intre 4 si 6 saptamani.
*Deci in total puteti pierde intre 8 si 10 saptamani pana intrati in posesia banilor dvs.

2. Alegeti serviciile unei companii care se ocupa de recuperari de taxe. Daca cautati pe Google veti gasi cel putin 10 companii gata sa va ajute, dar mare atentie pe care o alegeti! Toate, mai putin una, percep un procentaj (de la 11% in sus) cu un minim de 50 de lire. Mai nou au inventat un cost de administrare!!? Oare ce tot administreaza?
Am specificat „mai putin una” pentru ca TaxeUK.compercepe o taxa de numai 40 de lire indiferent de suma recuperabila. Efortul nostru este acelasi pentru un dosar din care se pot recupera 400 de lire si un altul din care se pot recupera 1500 de lire. 

Avantaje: 
* Efort minim. De obicei se completeaza cateva formulare si se trimit prin posta la compania respectiva.
* Durata redusa. Durata procesului in cazul nostru este de 3-6 saptamani. Avem o infrastructura bine pusa la punct ceea ce ne scurteaza considerabil durata procesului.
* Nu aveti nici un stres/emotie ca nu veti primi banii, presupunand ca NU ati ales o companie „fantoma”, gen EURO-TAX. Va spun cu sinceritate un caz. Am avut recent 2 clienti sot si sotie care doar au sunat la ei prin noiembrie 2015, nu au semnat nici o hartie (mare atentie!!! le-au falsificat semnaturile) si au tot asteptat, 6 luni, 8 luni si nimic. Ca intr-un final in iulie 2016 sa ne sune pe noi pentru ajutor. Am sunat la biroul de taxe (HM Revenue & Customs) si am aflat cu stupoare ca banii erau recuperati de 4 luni!!! Evident EURO-TAX nici vorba sa-i fi anuntat. Foarte greu au recuperat banii de la ei, numai dupa cateva zeci de telefoane date de pe numere diferite (ca na’, nu le mai raspundeau cand sunau de pe numarul lor) si amenintari au gasit totusi banii si i-au transferat.
* Costul serviciului NU se plateste in avans. Insa sunt cateva companii care fac exceptie si preferabil este sa le evitati. Cui ii convine sa scoata bani din buzunar din start fara sa stie daca in mod sigur are de primit ceva ulterior?

Dezavantaje:
*Costul serviciului este de obicei ridicat. Aici depinde foarte mult ce companie ati ales. Dupa cum scriam mai sus TaxeUK.com percepe o taxa fixa de 40 de lire per dosar. Mai ieftin de atat nu veti gasi!
*Acea companie va primi banii in numele dvs, va retine costul serviciului dupa care ii va transfera sau trimite prin cec. Inca o data multa atentie ce companie alegeti, majoritatea, mai putinTaxeUK.com, percep taxe suplimentare pentru transferuri sau emiterea unui cec. Pretul serviciilor trebuie sa fie transparent si justificabil.

Daca ne cereti sfatul, va sfatuim sa aleti a doua optiune. Este cea mai sigura, insa ca orice alt serviciu costa.
Dar, dupa cum va spuneam, trebuie sa cantariti bine lucrurile si sa faceti alegerea inteleapta.

Si acum 4 motive pentru care sa apelati laTaxeUK.com:
1. Durata procesului de recuperare in medie de 4 saptamani. 
2. Avem cel mai mic pret de pe piata. GARANTAT! Ne permitem un comision mai mic pentru ca lucram cu mii de clienti pe an, ceea ce ne face mai eficienti.
3. Clientii multumiti reprezinta pentru TaxeUK.comcea mai buna recomandare. Peste 86% din noii nostri clienti aud de noi prin recomandari. Asadar, ne concentram toate eforturile pentru a va oferi si presta in mod ireprosabil serviciile de care aveti nevoie.
4. Avantajul net de care veti beneficia cuTaxeUK.com este ca noi percepem o suma fixa per aplicatie si nu un procentaj din suma returnabila, cum se intampla la majoritatea concurentilor nostri.